POTRAWY PRZYGOTOWYWANE W KUCHNI MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW
31.03.2025 poniedziałek
Zupa gulaszowa (gluten, jaja, mleko). Makaron z serem ( mleko, jaja, gluten). Kompot wieloowocowy.
01.04.2025 wtorek
Zupa ogórkowa z ryżem ( gluten, seler, mleko). Filet drobiowy panierowany z pieca. Ziemniaki. Surówka z czerwonej kapusty (gluten, jaja, mleko, seler). Kompot owocowy.
02.04.2025 środa
Zupa z jesiennych warzyw z makaronem (gluten, jaja, seler, mleko). Bigos z pieczywem (gluten, mleko, jaja). Napój jabłkowo-miętowy.
03.04.2025 czwartek
Zupa ziemniaczana (gluten, jaja, seler, mleko). Gulasz wieprzowy z warzywami. Kasza bulgur. Ogórek kiszony (gluten, seler, jaja, mleko). Kompot owocowy z czarną porzeczką.
04.04.2025 piątek
Zupa brokułowa z makaronem (gluten, jaja, seler, mleko). Ryba pieczona. Ryż. Marchewka z groszkiem (gluten, jaja, ryba, seler, mleko). Herbata z miodem i cytryną.
07.04.2025 poniedziałek
Zupa z soczewicy z ziemniakami (gluten, seler, mleko). Kurczak w sosie słodko-kwaśnym. Kuskus perłowy ( gluten, jaja, mleko). Woda mineralna 0,5l.
08.04.2025 wtorek
Zupa z zielonego groszku z makaronem (gluten, jaja, mleko seler). Kotlet mielony z warzywami. Kasza jęczmienna perłowa. Surówka Colesław ( jaja, gluten, mleko). Kompot.
09.04.2025 środa
Zupa norweska z ziemniakami (gluten, jaja, ryba, mleko, seler ). Makaron z sosem bolońskim i serem (gluten, jaja, mleko). Kompot owocowy.
10.04.2025 czwartek
Zupa pomidorowa z ryżem (gluten, mleko, seler). Udziec pieczony. Ziemniaki. Mizeria (gluten, jaja, mleko). Kompot wiśniowy.
11.04.2025 piątek
Barszcz czerwony z uszkami (gluten, jaja, seler, mleko). Ryż na mleku owsianym z jabłkami prażonymi i cynamonem (gluten). Kompot owocowy.
14.04.2025 poniedziałek
Żurek z jajkiem i kiełbasą. Chleb (gluten, jaja, mleko). Łazanki z mięsem, pieczarkami i kapustą ( mleko, jaja, gluten). Kompot wieloowocowy.
OWOCE I DESERY BĘDĄ WYDAWANE W ZALEŻNOŚCI OD KWOTY POSIŁKU
I DOPISYWANE NA BIEŻĄCO