POTRAWY PRZYGOTOWYWANE W KUCHNI MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW

 

20.01.2025 poniedziałek

Zalewajka z jajkiem i kiełbasą (gluten, jaja, mleko, seler ).  Makaron z sosem bolońskim       ( mleko, jaja, gluten). Kompot wieloowocowy.

21.01.2025 wtorek

Zupa z zielonego groszku z ryżem ( gluten, jaja, seler, mleko).  Kotlet mielony. Ziemniaki. Buraczki (jaja, mleko, seler, gluten). Kompot owocowy.

 

22.01.2025 środa

Zupa gulaszowa z ziemniakami (gluten, jaja, seler, mleko). Naleśniki z serem i sosem owocowym (gluten, seler, mleko jaja). Sok Vitaminka 0,3l.

 

23.01.2025 czwartek

Zupa brokułowa z makaronem (gluten, jaja, seler, mleko). Potrawka z indyka z warzywami. Kasza bulgur. Surówka z kapusty kiszonej (gluten,  seler, jaja, mleko). Kompot owocowy

z czarną porzeczką.

 

24.01.2025 piątek

Zupa pomidorowa z ryżem (gluten, seler, jaja, mleko).  Łazanki z kapustą                               i pieczarkami (gluten, jaja, mleko). Kompot owocowy z czarną porzeczką.

 

27.01.2025 poniedziałek

Zupa rybna z ziemniakami (gluten, jaja, ryba, seler, mleko).  Knedle ze śliwkami ( gluten, jaja,  seler, mleko). Koktajl owocowy na mleku owsianym.

 

28.01.2025 wtorek

Zupa rosołowa z ryżem (gluten, jaja, seler, mleko).  Filet drobiowy panierowany z pieca. Ziemniaki. Surówka z selera ( seler, jaja, gluten, mleko).  Herbata z miodem  i cytryną.

 

29.01.2025 środa

Zupa ziemniaczana z majerankiem (gluten, jaja, mleko, seler ). Chili con carne. Ryż. Warzywo do chrupania (gluten, jaja, seler, mleko). Woda mineralna 0,5l.

 

30.01.2025 czwartek

Zupa z jesiennych warzyw z dynią (gluten, jaja, seler, mleko).  Pulpet rybny w sosie koperkowym. Kasza pęczak. Surówka z czerwonej kapusty (gluten, seler, ryba,  jaja, mleko). Kompot wiśniowy.

 

31.01.2025 piątek

Kapuśniak (gluten, jaja, seler, mleko). Makaron z serem i jabłkami prażonymi (gluten, jaja, mleko). Kompot owocowy z czarną porzeczką.

 

03.02.2025 poniedziałek

Żurek z jajkiem i kiełbasą. Chleb (gluten, jaja, mleko, seler ). Ryż na mleku owsianym

z musem truskawkowo-jogurtowym ( mleko, jaja, gluten). Kompot wieloowocowy.

 

 

OWOCE I DESERY BĘDĄ WYDAWANE W ZALEŻNOŚCI OD KWOTY POSIŁKU

I DOPISYWANE NA BIEŻĄCO