Stołówka szkolna

Regulamin stołówki szkolnej

1.Zapisy na obiady na rok szkolny 2018/2019 odbywają się

w dniach 29.08.2018 – 04.09.2018 (do godz.14.00).
Zapisu dokonuje się poprzez wypełnienie Karty zgłoszenia do żywienia i złożenie jej w w/w terminie w księgowości szkoły, u kierownika świetlicy lub intendenta . Karty zgłoszenia do żywienia są do pobrania w księgowości szkoły, w kuchni lub świetlicy szkolnej  oraz na stronie internetowej szkoły.

Koszt jednego posiłku wynosi 4,00 zł.

Obiady będą wydawane od 05.09.2018 r. w godzinach 11.30  – 14.15 w budynku przy ulicy Solskiego,

11.30 – 11.55 w budynku przy ulicy Biernackiego.

Opłata za wrzesień 2017 wynosi 18 x 4,00 zł = 72,00 zł

Prosimy nie dokonywać wpłat w sierpniu.

Obiady są płatne z góry, oznacza to, że do 15.09.2018 r. należy zapłacić za wrzesień ( w tym dniu pieniądze powinny być zaksięgowane już na koncie).

 

pobierz: karta zgłoszenia do żywienia

2. Obiady wydawane są w godzinach:


Obiady będą wydawane w godzinach:

od 1130 do 1415 (przy Solskiego)

od 1130 - 1155(przy  Biernackiego)

3. Opłaty za obiady można wpłacać na konto:

Bank PKO BP 04 1020 4913 0000 9802 0119 3093

 

Opłata za  obiady w październiku  2018 r   wynosi: 23 dni x 4.00 zł = 92,00 zł

Nieobecności na obiadach proszę zgłaszać do godz. 8.30.

 

4.Jadłospis

Dania przygotowywane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

09.10.2018 wtorek

Zupa brokułowa  z ryżem.  Rumsztyk. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

10.10.2018 środa

Zupa ziemniaczana z porem. Makaron z sosem bolońskim. Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

11.10.2018 czwartek

Zupa jarzynowa z ziemniakami. Karkówka w sosie własnym. Kasza. Ogórek. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

12.10.2018 piątek

Zupa ogórkowa z ziemniakami. Naleśniki z serem i dżemem. Woda mineralna.

Alergeny: 1,3,7,9,

15.10.2018 poniedziałek

Żurek z jakiem i kiełbaską. Makaron z truskawkami. Herbata.

Alergeny: 1,3,7,

16.10.2018 wtorek

Zupa kalafiorowa z makaronem. Chleb. Sznycel drobiowy. Ziemniaki. Mizeria. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

17.10.2018 środa

Zupa koperkowa z ryżem. Fasolka po bretońsku. Chleb. Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

18.10.2018 czwartek

Zupa pomidorowa z makaronem. Chleb. Gulasz z warzywami. Kasza. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

19.10.2018 piątek

Kapuśniak.  Chleb. Pierogi ruskie. Marchewka. Woda mineralna.

Alergeny: 1,3,7,9,

22.10.2018 poniedziałek

Zupa grochowa z wkładką mięsną. Chleb. Ryż na mleku z polewą truskawkową. Herbata.

Alergeny: 1,3,7,9,

23.10.2018 wtorek

Zupa grysikowa. Chleb. Pulpety w sosie pieczarkowym. Ziemniaki. Buraczki. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

24.10.2018 środa

Zupa krupnik. Chleb. Krokiety z kapustą i mięsem.  Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

25.10.218 czwartek

Rosół z makaronem. Udziec pieczony.  Ryż. Surówka z kapusty. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

26.10.2018 piątek

Zupa brokułowa z ziemniakami. Chleb.  Makaron z sosem pomidorowym, warzywami i rybą.  Woda mineralna.

Alergeny: 1,3,4,7,9,

29.10.2018 poniedziałek

Zupa zalewajka. Chleb. Makaron z serem. Herbata.

Alergeny: 1,3,7,9,

 

Szef kuchni: Beata Korzeń

Higienistka: Marzena Siembab

Kierownik świetlicy: Aleksandra Wołoszyn

 

POTRAWY PRZYGOTOWYWANE W KUCHNI SZKOLNEJ MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW

Lista składników alergennych:

1.     Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut oraz ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.     Skorupiaki i produkty pochodne.

3.     Jaja i produkty pochodne.

4.     Ryby i produkty pochodne.

5.     Orzeszki ziemne ( orzeszki arachidowe)i produkty pochodne.

6.     Soja i produkty pochodne.

7.     Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.     Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9.     Seler i produkty pochodne.

10.                        Gorczyca i produkty pochodne.

11.                        Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.                        Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.                        Łubin i produkty pochodne.

 

 

 

Przez produkty pochodne należy rozumieć każdy składnik i każdą substancje pochodzącą  ze składnika alergennego np. wyizolowany gluten pszenny, białko sojowe, kazeina z mleka.

 

 

 

 

 

 

4.Galeria

 

E-dziennik

100 lat niepodległości

Konkursy 2018/2019

Filmoteka szkolna

Kodowanie i Robotyka

Znajdź nas na ...

Projekt unijny

BIP

sp6.mielec.ehost.pl, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting