Stołówka szkolna

Regulamin stołówki szkolnej

1.Zapisy na obiady na rok szkolny 2018/2019

 

Zapisu dokonuje się poprzez wypełnienie Karty zgłoszenia do żywienia i złożenie jej w w/w terminie w księgowości szkoły, u kierownika świetlicy lub intendenta . Karty zgłoszenia do żywienia są do pobrania w księgowości szkoły, w kuchni lub świetlicy szkolnej  oraz na stronie internetowej szkoły.

Koszt jednego posiłku wynosi 4,00 zł.

 

pobierz: karta zgłoszenia do żywienia

2. Obiady wydawane są w godzinach:


Obiady będą wydawane w godzinach:

od 1130 do 1415 (przy Solskiego)

od 1130 - 1155(przy  Biernackiego)

3. Opłaty za obiady można wpłacać na konto:

Bank PKO BP 04 1020 4913 0000 9802 0119 3093

 

Opłata za  obiady w lutym  2019 r   wynosi: 10 dni x 4.00 zł = 40,00 zł

Nieobecności na obiadach proszę zgłaszać do godz. 8.30.

 

4.Jadłospis

18.01.2019 piątek

Kapuśniak. Makaron z serem. Woda mineralna.

Alergeny: 1,3,7,9,

21.01.2019 poniedziałek

Zupa fasolowa z wkładką mięsną. Ryż z jabłkami. Herbata z miodem i cytryną.

Alergeny: 1,3,6,9,

22.01.2019 wtorek

Zupa koperkowa z ziemniakami. Gulasz  z warzywami. Kasza. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

22.01.2019 wtorek

Zupa koperkowa z ryżem. Rumsztyk. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

23.01.2019 środa

Zupa brokułowa z ziemniakami. Makaron z sosem bolońskim. Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

24.01.2019 czwartek

Zupa pieczarkowa z makaronem. Udziec z kurczaka. Ryż. Buraki ćwikłowe. Kompot.

Alergeny:  1,3,7,9,

25.01.2019 piątek

Zupa ogórkowa z ryżem. Pulpeciki rybne z warzywami. Ziemniaki. Surówka   z kapusty pekińskiej. Woda mineralna.

Alergeny: 1,3,4,7,9,

28.01.2019 poniedziałek

Zalewajka z jajkiem i kiełbasą . Makaron ze szpinakiem. Herbata z miodem i cytryną.

Alergeny: 1,3,7,9,

29.01.2019 wtorek

Zupa pomidorowa z makaronem. Kotlet mielony. Ziemniaki. Surówka z selera. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

30.01.2019 środa

Zupa jarzynowa z ziemniakami.  Pierogi z kapustą i pieczarkami.  Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

31.01.2019 czwartek

Zupa kalafiorowa z makaronem. Zrazy drobiowe w sosie pomidorowym. Ryż. Ogórek. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

01.02.2019 piątek

Zupa krupnik z ziemniakami. Naleśniki z serem i musem owocowym. Woda mineralna.

Alergeny: 1,3,7,9,

04.02.2019 poniedziałek

Zupa grochowa z ziemniakami  i wkładką mięsną. Kopytka z masłem. Herbata z miodem           i cytryną.

Alergeny: 1,3,7,9,

05.02.2019 wtorek

Zupa meksykańska. Udziec pieczony. Ryż. Mizeria. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

06.02.2019 środa

Zupa jarzynowa z ryżem. Pieczona kiełbasa. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem. Sok.

Alergeny:  1,3,7,9,

07.02.2019 czwartek

Zupa ziemniaczana z porem. Gulasz  z warzywami. Kasza. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

08.02.2019 piątek

Barszcz ukraiński. Makaron z sosem  pomidorowym i tuńczykiem. Woda mineralna.

Alergeny: 1,3,4,7,9,

25.02.2019 poniedziałek

Żurek z jakiem i kiełbaską. Ryż na mleku z polewą truskawkową. Herbata z miodem i cytryną.

Alergeny: 1,3,7,9,

26.02.2019 wtorek

Zupa pomidorowa z makaronem. Kotlet mielony. Ziemniaki. Surówka z selera. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

27.02.2019 środa

Zupa krupnik z ziemniakami. Łazanki z kapustą, mięsem i pieczarkami. Sok

Alergeny: 1,3,7,9,

28.02.2019 czwartek

Zupa brokułowa z ziemniakami. Potrawka z kurczaka. Ryż. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

01.03.2019 piątek

Zupa  z zielonego groszku z ziemniakami. Pierogi ruskie z masłem. Woda mineralna.

Alergeny:1,3,7,9,

 

 

 

Szef kuchni: Beata Korzeń

Higienistka: Marzena Siembab

Kierownik świetlicy: Aleksandra Wołoszyn

 

POTRAWY PRZYGOTOWYWANE W KUCHNI SZKOLNEJ MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW

Lista składników alergennych:

1.     Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut oraz ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.     Skorupiaki i produkty pochodne.

3.     Jaja i produkty pochodne.

4.     Ryby i produkty pochodne.

5.     Orzeszki ziemne ( orzeszki arachidowe)i produkty pochodne.

6.     Soja i produkty pochodne.

7.     Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.     Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9.     Seler i produkty pochodne.

10.                        Gorczyca i produkty pochodne.

11.                        Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.                        Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.                        Łubin i produkty pochodne.

 

 

 

Przez produkty pochodne należy rozumieć każdy składnik i każdą substancje pochodzącą  ze składnika alergennego np. wyizolowany gluten pszenny, białko sojowe, kazeina z mleka.

 

 

 

 

 

 

4.Galeria

 

E-dziennik

100 lat niepodległości

Konkursy 2018/2019

Filmoteka szkolna

Kodowanie i Robotyka

Znajdź nas na ...

Projekt unijny

BIP

sp6.mielec.ehost.pl, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting