Stołówka szkolna

Regulamin stołówki szkolnej

1.Zapisy na obiady na rok szkolny 2018/2019

 

Zapisu dokonuje się poprzez wypełnienie Karty zgłoszenia do żywienia i złożenie jej w w/w terminie w księgowości szkoły, u kierownika świetlicy lub intendenta . Karty zgłoszenia do żywienia są do pobrania w księgowości szkoły, w kuchni lub świetlicy szkolnej  oraz na stronie internetowej szkoły.

Koszt jednego posiłku wynosi 4,00 zł.

 

pobierz: karta zgłoszenia do żywienia

2. Obiady wydawane są w godzinach:


Obiady będą wydawane w godzinach:

od 1130 do 1415 (przy Solskiego)

od 1130 - 1155(przy  Biernackiego)

3. Opłaty za obiady można wpłacać na konto:

Bank PKO BP 04 1020 4913 0000 9802 0119 3093

 

Opłata za  obiady w grudniu  2018 r   wynosi: 15 dni x 4.00 zł = 60,00 zł

Nieobecności na obiadach proszę zgłaszać do godz. 8.30.

 

4.Jadłospis

16.11.2018 piątek

Zupa krupnik z ziemniakami. Pierogi ruskie. Woda mineralna.

Alergeny: 1,3,7,9,

19.11.2018 poniedziałek

Zupa ogórkowa z ziemniakami. Makaron ze szpinakiem i kurczakiem. Herbata z miodem

i cytryną.

Alergeny: 1,3,7,9,

20.11.2018 wtorek

Zupa koperkowa z lanym ciastem. Pulpety z w sosie pomidorowym. Kasza. Ogórek. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

21.11.2018 środa

Zupa pomidorowa makaronem. Kiełbasa pieczona. Ziemniaki. Kapusta gotowana.  Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

22.11.2018 czwartek

Zupa jarzynowa z kaszą manną. Udziec pieczony. Ryż. Mizeria. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

23.11.2018 piątek

Zupa pieczarkowa z makaronem. Ryba pieczona w sosie. Ziemniaki. Warzywa na parze. Woda.

Alergeny: 1,3,4,7,9,

26.11.2018 poniedziałek

Zupa gulaszowa. Makaron z serem. Herbata z miodem i cytryną.

Alergeny: 1,3,7,9,

27.11.2018 wtorek

Zupa brokułowa z ryżem. Pieczeń schabowa. Ziemniaki. Buraczki. Kompot.

Alergeny:  1,3,7,9,

28.11.2018 środa

Zupa ziemniaczana z porem. Makaron z sosem mięsno-warzywnym. Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

29.11.2018 czwartek

Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Filet z kurczaka w sosie. Ryż. Surówka z selera. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

30.11.2018 piątek

Zupa krupnik z ziemniakami. Naleśniki z serem i musem owocowym. Woda.

Alergeny: 1,3,7,9,

3.12.2018 poniedziałek

Zupa grochowa z makaronem i wkładką mięsną. Ryż  na mleku z polewą truskawkową. Herbata z miodem i cytryną.

Alergeny: 1,3,7,9,

4.12.2018 wtorek

Zupa koperkowa z ryżem. Kotlet  mielony. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

5.12.2018 środa

Zupa ogórkowa z ziemniakami. Makaron z sosem bolońskim. Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

6.12.2018 czwartek

Zupa pomidorowa z makaronem. Gulasz z warzywami. Kasza. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

7.12.2018 piątek

Kapuśniak. Pulpety rybne w sosie koperkowym. Ziemniaki. Surówka z marchewki i jabłka. Woda.

Alergeny: 1,3,4,7,9,

10.12.2018 poniedziałek

Zalewajka z jajkiem i kiełbasą. Ryż na mleku z jabłkami prażonymi. Herbata z miodem              i cytryną.

Alergeny: 1,3,7,9,

11.12.2018 wtorek

Zupa jarzynowa z kaszą manną. Rumsztyk. Ziemniaki. Kapusta gotowana. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

12.12.2018 środa

Barszcz ukraiński . Makaron ze szpinakiem i kurczakiem. Sok.

Alergeny:  1,3,7,9,

13.12.2018 czwartek

Zupa z zielonego groszku. Potrawka z kurczaka. Ryż . Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

14.12.2018   piątek

Zupa ziemniaczana z porem. Pierogi ruskie . Woda.

Alergeny: 1,3,7,9,

17.12.2018 poniedziałek

Zupa fasolowa z wkładką mięsną. Makaron z serem. Herbata z miodem  i  cytryną.

Alergeny: 1,3,7,9,

18.12.2018 wtorek

Zupa pieczarkowa z makaronem. Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym. Ryż. Surówka       z białej kapusty. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

19.12.2018 środa

Zupa krupnik. Bigos z ziemniakami. Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

20.12.2018 czwartek

Zupa jarzynowa z ziemniakami. Gulasz. Kasza. Ogórek. Woda mineralna.

Alergeny: 1,3,7,9,

21.12.2018 piątek

Zupa koperkowa z ryżem.  Makaron z sosem pomidorowym, warzywami i rybą. Kompot.

Alergeny: 1,3,4,7,9,

02.01.2019 środa

Zupa grochowa z wkładką mięsną. Ryż na mleku z polewą truskawkową. Herbata z miodem    i cytryną.

Alergeny: 1,3,7,9,

03.01.2019 czwartek

Zupa kalafiorowa z makaronem. Kotlet mielony . Ziemniaki. Surówka z selera.

Alergeny: 1,3,7,9,

04.01.2019 piątek

Zupa jarzynowa z ryżem. Ryba pieczona. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem. Woda.

Alergeny: 1,3,4,7,9,

07.01.2019 poniedziałek

Żurek z jajkiem i kiełbasą. Makaron z serem. Herbata z miodem i cytryną.

Alergeny: 1,3,7,9,

08.01.2019 wtorek

Zupa brokułowa z ziemniakami. Zrazy drobiowe w sosie pomidorowym. Ryż. Ogórek. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

 

 

Szef kuchni: Beata Korzeń

Higienistka: Marzena Siembab

Kierownik świetlicy: Aleksandra Wołoszyn

 

POTRAWY PRZYGOTOWYWANE W KUCHNI SZKOLNEJ MOGĄ ZAWIERAĆŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW

Lista składników alergennych:

1.     Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut oraz ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.     Skorupiaki i produkty pochodne.

3.     Jaja i produkty pochodne.

4.     Ryby i produkty pochodne.

5.     Orzeszki ziemne ( orzeszki arachidowe)i produkty pochodne.

6.     Soja i produkty pochodne.

7.     Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.     Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9.     Seler i produkty pochodne.

10.                        Gorczyca i produkty pochodne.

11.                        Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.                        Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.                        Łubin i produkty pochodne.

 

 

 

Przez produkty pochodne należy rozumieć każdy składnik i każdą substancje pochodzącą  ze składnika alergennego np. wyizolowany gluten pszenny, białko sojowe, kazeina z mleka.

 

 

 

 

 

 

4.Galeria

 

E-dziennik

100 lat niepodległości

Konkursy 2018/2019

Filmoteka szkolna

Kodowanie i Robotyka

Znajdź nas na ...

Projekt unijny

BIP

sp6.mielec.ehost.pl, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting