Stołówka szkolna

Regulamin stołówki szkolnej

1.Zapisy na obiady na rok szkolny 2018/2019

 

Zapisu dokonuje się poprzez wypełnienie Karty zgłoszenia do żywienia i złożenie jej w w/w terminie w księgowości szkoły, u kierownika świetlicy lub intendenta . Karty zgłoszenia do żywienia są do pobrania w księgowości szkoły, w kuchni lub świetlicy szkolnej  oraz na stronie internetowej szkoły.

Koszt jednego posiłku wynosi 4,00 zł.

 

pobierz: karta zgłoszenia do żywienia

2. Obiady wydawane są w godzinach:


Obiady będą wydawane w godzinach:

od 1130 do 1415 (przy Solskiego)

od 1130 - 1155(przy  Biernackiego)

3. Opłaty za obiady można wpłacać na konto:

Bank PKO BP 04 1020 4913 0000 9802 0119 3093

 

Opłata za  obiady w czerwcu  2019 r   wynosi: 12 dni x 4.00 zł = 48,00 zł

Nieobecności na obiadach proszę zgłaszać do godz. 8.30 (te. 17 787 52 60)

 

4.Jadłospis

 

15.05.2019 środa

Zupa jarzynowa z ziemniakami. Łazanki z mięsem , kapustą i pieczarkami. Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

16.05.2019 czwartek

Zupa pomidorowa z ryżem. Kotlet mielony. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

17.05.2019 piątek

Barszcz ukraiński. Ryba pieczona. Ryż. Surówka z białej kapusty. Woda.

Alergeny: 1,3,4,7,9,

20.05.2019 poniedziałek

Zupa fasolowa z wkładką mięsną. Ryż na mleku z polewą truskawkową. Herbata.

Alergeny: 1,3,7,9,

21.05.2019 wtorek

Rosół z makaronem. Gulasz z warzywami. Kluski śląskie. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

22.05.2019 środa

Zupa krupnik. Kiełbasa pieczona. Pieczywo. Sałatka grecka. Sok.

Alergeny: 1,3,4,7,9,

23.05.2019 czwartek

Zupa z zielonego groszku. Filet panierowany. Ryż. Surówka z marchewki, jabłka i pomarańczy. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

24.05.2019 piątek

Zupa ziemniaczana z porem. Naleśniki z serem i sosem owocowym. Woda.

Alergeny: 1,3,7,9,

27.05.2019 poniedziałek

Żurek z jajkiem i kiełbasą. Kopytka z masłem. Herbata.

Alergeny: 1,3,7,9,

28.05.2019 wtorek

Zupa koperkowa z ryżem. Kotlet mielony drobiowy. Ziemniaki. Kapusta gotowana. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

29.05.2019 środa

Zupa brokułowa z ziemniakami. Makaron z sosem bolońskim i serem. Sok.

Alergeny:1,3,7,9,

30.05.2019 czwartek

Zupa ogórkowa z ziemniakami. Potrawka z indyka. Ryż. Ogórek zielony. Woda.

Alergeny: 1,3,7,9,

31.05.2019 piątek

Zupa jarzynowa z ziemniakami. Makaron z serem. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

03.06.2019 poniedziałek

Zupa grochowa z wkładką mięsną. Ryż na mleku z jabłkami prażonymi. Herbata.

Alergeny: 1,3,7,9,

04.06.2019 wtorek

Zupa grysikowa. Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym. Kasza. Sałatka z pomidorów i cebuli. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

05.06.2019 środa

Zupa meksykańska. Pierogi ruskie. Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

06.06.2019 czwartek

Zupa pomidorowa z ryżem. Podudzie pieczone. Ziemniaki. Sałata zielona. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

07.06.2019 piątek

Zupa porowa. Makaron z sosem pomidorowo-warzywnym i tuńczykiem. Woda.

Alergeny: 1,3,4,7,9,

10.06.2019 poniedziałek

Zupa kapuśniak. Makaron z jabłkami. Woda.

Alergeny: 1,3,7,9,

11.06.2019 wtorek

Zupa kalafiorowa z makaronem. Kotlet mielony. Ziemniaki. Mizeria. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

12.06.2019 środa

Zupa krupnik z ziemniakami. Bigos z pieczywem. Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

13.06..2019 czwartek

Zupa pomidorowa z makaronem. Gulasz z warzywami i kaszą jęczmienną. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

14.06.2019 piątek

Zupa ziemniaczana. Pieczone medaliony z morszczuka. Ryż. Surówka z białej kapusty. Woda.

Alergeny: 1,3,4,7,9,

17.06.2019 poniedziałek

Zupa fasolowa z wkładką mięsną. Ryż na mleku z polewą truskawkową. Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

18.06.2019 wtorek

Zupa jarzynowa . Pieczona kiełbasa. Pieczywo. Sałatka grecka . Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

 

 

 

 

 

Szef kuchni: Beata Korzeń

Higienistka: Marzena Siembab

Kierownik świetlicy: Aleksandra Wołoszyn

 

POTRAWY PRZYGOTOWYWANE W KUCHNI SZKOLNEJ MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW

Lista składników alergennych:

1.     Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut oraz ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.     Skorupiaki i produkty pochodne.

3.     Jaja i produkty pochodne.

4.     Ryby i produkty pochodne.

5.     Orzeszki ziemne ( orzeszki arachidowe)i produkty pochodne.

6.     Soja i produkty pochodne.

7.     Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.     Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9.     Seler i produkty pochodne.

10.                        Gorczyca i produkty pochodne.

11.                        Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.                        Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.                        Łubin i produkty pochodne.

 

 

 

Przez produkty pochodne należy rozumieć każdy składnik i każdą substancje pochodzącą  ze składnika alergennego np. wyizolowany gluten pszenny, białko sojowe, kazeina z mleka.

 

 

 

 

 

 

4.Galeria

 

E-dziennik

Rekrutacja 2019/2020

100 lat niepodległości

Konkursy 2018/2019

Filmoteka szkolna

Kodowanie i Robotyka

Znajdź nas na ...

Projekt unijny

BIP

sp6.mielec.ehost.pl, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting