Od dnia 8 kwietnia 2019 r. szkoła przystąpiła do bezterminowego strajku nauczycieli i pracowników oświaty!!!         Dyrektor szkoły przypomina o obowiązku zgłoszenia się uczniów na egzamin ósmoklasisty w dniu 15, 16, 17 kwietnia 2019 roku o godz.8.30. Egzamin odbędzie się w budynku szkoły przy ul. Solskiego 8.                  
Stołówka szkolna

Regulamin stołówki szkolnej

1.Zapisy na obiady na rok szkolny 2018/2019

 

Zapisu dokonuje się poprzez wypełnienie Karty zgłoszenia do żywienia i złożenie jej w w/w terminie w księgowości szkoły, u kierownika świetlicy lub intendenta . Karty zgłoszenia do żywienia są do pobrania w księgowości szkoły, w kuchni lub świetlicy szkolnej  oraz na stronie internetowej szkoły.

Koszt jednego posiłku wynosi 4,00 zł.

 

pobierz: karta zgłoszenia do żywienia

2. Obiady wydawane są w godzinach:


Obiady będą wydawane w godzinach:

od 1130 do 1415 (przy Solskiego)

od 1130 - 1155(przy  Biernackiego)

3. Opłaty za obiady można wpłacać na konto:

Bank PKO BP 04 1020 4913 0000 9802 0119 3093

 

Opłata za  obiady w kwietniu  2019 r   wynosi: 12 dni x 4.00 zł = 48,00 zł

Nieobecności na obiadach proszę zgłaszać do godz. 8.30.

 

4.Jadłospis

 

01.04.2019 poniedziałek

Zupa kapuśniak z wkładką mięsną. Kopytka z masłem. Marchewka. Woda.

Alergeny: 1,3,7,9,

02.04.2019 wtorek

Zupa brokułowa z ziemniakami. Filet z kurczaka panierowany. Ryż. Surówka z marchewki, jabłka i pomarańczy. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

03.04.2019 środa

Zupa jarzynowa z kaszą manną. Łazanki z kapustą, mięsem i pieczarkami. Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

04.04.2019 czwartek

Zupa meksykańska z ziemniakami. Pulpety w sosie pomidorowym. Kasza. Ogórek. Herbata.

Alergeny: 1,3,7,9,

05.04.2019 piątek

Zupa ogórkowa z ziemniakami. Makaron z sosem pomidorowym i tuńczykiem . Woda.

Alergeny: 1,3,4,7,9,

08.04.2019 poniedziałek

Zupa grochowa z wkładką mięsną i ziemniakami . Makaron z sosem szpinakowym. Woda.

Alergeny: 1,3,7,9,

09.04.2019 wtorek

Zupa pomidorowa z makaronem. Gulasz z warzywami. Kasza. Woda.

Alergeny: 1,3,7,9,

24.04.2019 środa

Zupa fasolowa z ziemniakami i wkładką mięsną. Ryż na mleku z polewą truskawkową. Sok.

Alergeny: 1,3,7,9,

25.04.2019 czwartek

Zupa koperkowa z ryżem. Udziec pieczony. Ziemniaki. Sałatka grecka. Kompot.

Alergeny: 1,3,7,9,

26.04.2019 piątek

Zupa krupnik z ziemniakami. Pierogi ruskie. Woda.

Alergeny: 1,3,7,9,

 

 

Szef kuchni: Beata Korzeń

Higienistka: Marzena Siembab

Kierownik świetlicy: Aleksandra Wołoszyn

 

POTRAWY PRZYGOTOWYWANE W KUCHNI SZKOLNEJ MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW

Lista składników alergennych:

1.     Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut oraz ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.     Skorupiaki i produkty pochodne.

3.     Jaja i produkty pochodne.

4.     Ryby i produkty pochodne.

5.     Orzeszki ziemne ( orzeszki arachidowe)i produkty pochodne.

6.     Soja i produkty pochodne.

7.     Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.     Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9.     Seler i produkty pochodne.

10.                        Gorczyca i produkty pochodne.

11.                        Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.                        Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.                        Łubin i produkty pochodne.

 

 

 

Przez produkty pochodne należy rozumieć każdy składnik i każdą substancje pochodzącą  ze składnika alergennego np. wyizolowany gluten pszenny, białko sojowe, kazeina z mleka.

 

 

 

 

 

 

4.Galeria

 

E-dziennik

Rekrutacja 2019/2020

100 lat niepodległości

Konkursy 2018/2019

Filmoteka szkolna

Kodowanie i Robotyka

Znajdź nas na ...

Projekt unijny

BIP

sp6.mielec.ehost.pl, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting